Tävla i tårtbakning

Nästan alla tycker om tårta. Antingen gillar man att äta tårta, baka tårta eller så gillar man båda delarna. Vad som inte många vet är att man faktiskt kan tävla i att baka tårta. Det handlar om att kunna baka en tårta som både ser bra ut och som smakar gott. Allt fler tv-program har snappat upp idén med att tävla i bakning och det skapas också allt fler tävlingar i just tårtbakning.

Att tävla i bakning

Marie-Louise Carlmark är en av deltagarna i andra säsongen av Det stora tårtslaget. Denna tävling är en relativt ny tävling som handlar om just att baka tårtor som både ser bra ut och som dessutom smakar gott. När man bakar tårtor finns det flera olika möjligheter att välja bland. Man kan ha marängbottnar, eller vanliga tårtbottnar. Man kan variera smaker och fyllningar i det oändliga och man kan också variera hur tårtan ser ut. Man kan skapa helt unika skapelse med enkla medel.

En aktivitet för hela familjen

Hela familjen kan vara med och baka tårtor. Kanske har hela familjen ett gemensamt intresse som man kan kombinera med tårtbaket? Om man åker gokart med hela familjen och alla gillar detta kanske man kan baka en tårta i form av en gokartbil eller gokartbana. Kanske kan man baka tårtan till en födelsedag eller i samband med att någon vunnit till exempel en tävling. Hela familjen kan delta i bakningen av tårtan. Man kan hjälpas åt att välja fyllning och olika smaker. Man kan också bidra med olika saker till tårtans dekorering.

softpress