Saker som måste serveras på café och konditori

De flesta kan nog hålla med om att det är härligt att äta godsaker. Som barn väntade man ivrigt på lördagen och lördagsgodiset och när man väl fick det vräkte man i sig det på 10 minuter. Som vuxen med arbete och egen ekonomi har man möjlighet att köpa lördagsgodis alla dagar i veckan om man vill det, men det är nog bra att äta det med måtta. Man kan snabbt lägga på sig extra kilon både här och där om man äter godsaker varje dag, så det gäller att även se till att man rör på sig så att man även blir av med lite av det som man får i sig.

Fika

Fika är ett typiskt svenskt ord och det är väldigt svårt eller omöjligt att hitta en översättning på andra språk. Man får helt enkelt förklara att det är att man dricker kaffe och äter en liten tårtbit, kakor eller andra godsaker i goda vänners lag. För många är drömmen att driva sitt eget konditori eller café och tillhandahålla gästerna med allt från chokladbollar till mackor och gott kaffe av alla möjliga slag. Drömmar är ju till för att förverkligas så visst skulle det vara häftigt att köpa sig en lokal och sedan börja inreda den från scratch. Att få inreda och designa helt efter eget huvud och egna tankar sätter ju en härlig personlig prägel på hela lokalen. Du kan dessutom göra det enkelt för dig och besöka Buildor som är ett byggvaruhus online. Här kan du få mängder med inspiration och även få allt du beställer till din lokal utan fraktkostnad.

Vad måste finnas på ett café eller konditori?

Givetvis skiljer sig smakerna åt från individ till individ, men om man driver ett café eller ett konditori, måste det finnas ett par saker som man ska vara redo att kunna servera. Nedan följer några populära produkter som garanterat kommer sälja bra:

Kaffe och te

Till en fika ska man givetvis ha någonting att dricka och där är väl kaffe det primära. Därför bör man ha en espressomaskin så man kan förse kunderna med cappuccino, espresso och latte av bästa kvalitet. Även te bör finnas tillgängligt.

Chokladbollar och dammsugare

Två klassiska bakverk är chokladbollar och dammsugare (även kallade punschrullar). De båda är bakverk som ofta går hem hos både stora och små. Sådana bör definitivt finnas synliga framme vid disken.

Prinsesstårta

Prinsesstårta är något i stort sett alla tycker om, med undantag för de som inte äter marsipan. Att sälja tårtbitar av prinsesstårta är också en garanterad vinnare när man ska starta sitt eget café.

En annan viktig sak är att man ser till att skaffa trevlig och kundvänlig personal. Bara med det vinner man otroligt mycket!

softpress